• Gratis verzending vanaf €35,-

  • Voor 14.00u besteld, morgen in huis.

  • Steeds de voordeligste prijs

  • Klantvriendelijke webshop

  • 98% van de klanten beveelt ons aan

Het wassen van mijn favoriete winterjas

Het is weer zover, de temperaturen worden kouder en de dagen worden korter... Haal die winterjas dus maar terug boven!

Heb je hem vorig jaar zonder wassen terug in de kast gehangen omdat het zonnetje plots begon te schijnen? Dan ruikt hij waarschijnlijk niet meer zo fris!

Geen nood! Ik geef je hieronder enkele tips om jouw favoriete winterjas weer zo goed als nieuw te doen ruiken en voelen.

Hoe begin ik eraan?

Elk type winterjas heeft natuurlijk een andere wasbehandeling nodig. Het is dus zeer belangrijk om eerst te bepalen over welk type jas het gaat. Is het een wollen jas, puffer jas, nep bont jas of is het een lederen jas?

Vlekken verwijderen

Zit die ene koffievlek van vorige winter er nog steeds op? Behandel deze dan zeker eerst vooraleer je aan de wasbehandeling begint. Nog andere vlekken gevonden? Neem deze dan zeker mee!

 Je kan een lichte vlek vaak al verwijderen door gebruik te maken van lauwwarm water. Laat het water goed intrekken op de vlek en deppen maar!

Wil je er zeker van zijn dat de koffievlek uit jouw jas gaat? Behandel hem dan eerst met een vlekkenverwijderaar. Maar let op, gebruik zeker niet teveel.

Eres - Ossengal Zeep - Ontvlekker - 500 ML

7% korting

8,04 (adviesprijs)

7,49

Bijna uitverkocht

Eres - Ossengal Zeep - Ontvlekker - 500 ML

Wassen van de winterjas

Het begin is eenvoudig, draai de jas binnenstebuiten en steek hem in een wasnetje. Het is belangrijk dat je de rits en alle knopen van de jas dicht maakt. Zo voorkom je schade aan jouw favoriete winterjas, maar ook aan jouw wasmachine.

Tip: check voor de zekerheid het label dat aan de binnenkant van jouw jas hangt. Hier worden vaak extra tips of waarschuwingen op vermeld!

 

1. wollen jas

Heb jij ook zo een trendy wollen winterjas? Natuurlijk wil je dat hij zo fluffy mogelijk blijft! Let op: want een wollen winterjas is zéér kwetsbaar.

Een wollen jas mag niet op hoge temperaturen gewassen worden. Je wast hem het best op een koude of lauwe temperatuur. Of maak het jezelf gemakkelijk en kies voor het wolwasprogramma op jouw machine.

Gebruik een wasmiddel dat speciaal geschikt is voor een wolwasprogramma. Zo ben je zeker dat jouw jas even fluffy blijft als voordien. Je kan ook altijd kiezen om de jas met de hand te wassen. Let wel op dat er zeker geen zeepresten aan de wol blijven hangen.

Nadat je jouw wollen winterjas hebt gewassen, mag deze niet opgehangen worden zoals je met andere kledij zou doen. Leg de jas neer en laat hem zo drogen. Vermijd ook directe warmtebronnen in de omgeving, want die kunnen jouw favoriete jas helaas laten krimpen. Steek hem dus zeker niet in de droogkast.

2. puffer jas

Ben je niet zo fan van een fluffy winterjas? Dan heb je waarschijnlijk een puffer jas om jezelf warm te houden tijdens de wintermaanden.

Net zoals een wollen jas, mag je een puffer jas ook niet op een te hoge temperatuur wassen. Gebruik dus nooit een wasprogramma boven de 40°C.

Ziet jouw puffer jas er wat belabberd uit? Dan geef ik je even een gouden tip prijs. Gooi een paar tennisballen in de wasmachine! Die gaan er namelijk voor zorgen dat het dons in de jas geklopt wordt tijdens het wassen en er dus levendig en vol met volume blijft uitzien zoals het hoort!

3. nep bont jas

Ga hier zeker extra voorzichtig te werk! Een nep bont jas was je beter met de hand in koud water.

Gebruik een wasmiddel speciaal voor delicate stoffen. Laat hem even weken en spoel de jas nadien grondig af met koud water.  Let er op dat zeker alle zeepresten worden verwijderd, anders zal jouw jas er wat kleverig en vettig uitzien.

Droog de jas door hem op te hangen of leg hem neer. Als de jas volledig droog is, kan je er eens doorheen kammen met een borstel of kam met brede tanden. Zo ziet hij er weer als nieuw uit!

4. lederen jas

Heb je een lederen winterjas? Dan zit je altijd goed! Want deze blijven altijd hip! Daarnaast zijn ze ook nog eens super stevig en zorgen ze voor comfort en warmte.

Een nadeel aan deze jas is dat je voor het wassen wel enige kennis nodig hebt. Het is zeker niet aan te raden om een lederen jas te wassen in een wasmachine. Kies voor een handwas met lauw water en milde zeep. Wat wordt verstaan onder milde zeep? Kies voor een baby wasmiddel waar zo weinig mogelijk parfum aan toegevoegd is. Of kies voor een wasmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor het wassen van lederen kledingstukken.

Ziezo, je bent weer helemaal klaar om de koude wintertemperaturen te trotseren!

Winterse groetjes, 

Marilyn 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×