• Gratis verzending vanaf €35,-

  • Voor 14.00u besteld, morgen in huis.

  • Steeds de voordeligste prijs

  • Klantvriendelijke webshop

  • 98% van de klanten beveelt ons aan

Huishouden voor dummies

Na vele jaren veilig onder mama en papa’s vleugels te wonen vlieg je EINDELIJK het huis uit! Alleen maar voordelen denk je? 
Maaaar… je staat er nu ook alleen voor om alle huishoudelijke taken uit te voeren. 
GEEN PROBLEEM! We got you covered! Wij geven jou snel enkele tips om het huishouden voor jou aangenamer te maken! 

Hoe hou ik het huis netjes opgeruimd?

Niets is zo vervelend dan opstaan en ontbijten in een overvolle keuken, waar de potten en pannen van de vorige avond nog staan. Probeer na elke maaltijd alles netjes op te ruimen en weg te zetten, zo voorkom je op het einde van de dag een berg afwas. 

Weet je niet goed wat aandoen in de ochtend of verander je vaak van kledij doorheen de dag? In plaats van alles op de grond of op een stoel te leggen (die je na enkele dagen niet meer ziet door de berg kleren), probeer alles direct terug in de kast te hangen. De handeling is uiteindelijk hetzelfde maar het resultaat is véél beter! 

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de opbergruimtes. Zorg ervoor dat je spullen een vaste plek hebben. Op deze manier weet je perfect waar die ene zonnebril ligt wanneer je hem nodig hebt ;).

Hoe was ik mijn kleren?

In een wasmachine natuurlijk! Maar hoe gebruik ik dat vierkant ding nu? 
Geen nood ik geef jou enkele tips prijs! 
Het begint allemaal bij het sorteren van je vuile was. Neem alle witte kledingstukken, gekleurde kleding en wollen kleding of handdoeken apart. (twijfel je aan het materiaal van de kleding, kijk dan zeker eens op het etiket)
Vervolgens ga je van start met het uitkiezen van een wasmiddel. Maak het wassen aangenamer en kies een wasmiddel dat lekker ruikt, een merk waar je een oogje op hebt of een ecologisch wasmiddel. Maar hou wel rekening met het soort wasmiddel, zo heb je er voor witte was, gekleurde was, zwarte was en wolwas. Kies dus zorgvuldig het wasmiddel uit die jij nodig hebt. 
Heb je graag zachte kleren met een fris geurtje of lekkere frisse lakens waar je 's avonds kan onderduiken? Kies dan zeker ook een wasverzachter uit!

Maar waarvoor dienen al die knoppen op mijn wasmachine? Don’t panic, het is helemaal niet zo moeilijk! 
Het start allemaal met het openen van dat ronde deurtje, geen schrik het werkt als een normale deur ;).
Plaats je gesorteerde vuile was in de wasmachine. Vergeet ook zeker dat vreemde deurtje niet te sluiten, anders is je wasplaats straks een zwembad. 
Neem jouw uitgekozen wasmiddel. Normaal gezien heb je daarvoor een apart vakje bovenaan je wasmachine. 

Op de fles wasmiddel zit vaak een doorschijnend dopje, ook wel een maatbeker voor wasmiddel genoemd. 

 Vul dit dopje (tot het aangegeven streepje) met wasmiddel en giet het product in het daarvoor bestemde vakje van de wasmachine. Op de achterkant van jouw fles wasmiddel staat aangegeven tot waar je het dopje moet vullen. 
Heb je geen doorschijnend dopje gekregen? Gebruik dan gewoon het dopje van de fles waarin het wasmiddel zit. Je kan ook met de losse hand de hoeveelheid van je wasmiddel bepalen, maar gebruik dan niet teveel anders heb je straks een schuimparty!
Voor de wasverzachter is ook vaak een apart vakje voorzien. Dit gebruik je op dezelfde manier als het wasmiddel. 

Wasmiddel check, wasverzachter check, deur check? Oke je bent nu klaar om dat vierkantig apparaat aan te zetten! 
Eerst even een korte handleiding over de graden die aangeduid staan op je wasmachine. 

30°C: Licht bevuilde was en delicate stoffen zoals wol en zijde. 
40°C: Vuile en bonte was. 
60°C: Voor hygiënisch wassen. Vanaf 60° wordt de was hygiënisch schoon, dit is belangrijk voor het wassen van bijvoorbeeld sportkleding, ondergoed, vaatdoekjes,..
90°C: Ook wel de kookwas genoemd.Dit gebruik je beter niet voor het wassen van jouw kledij. Wassen op 90°C kost alleen maar heel veel energie en doe je dus beter niet. Wel kan je de lege wasmachine laten draaien op 90° voor het verwijderen van zeepresten, schimmels en bacteriën. Zo is je wasmachine weer helemaal fris! 

Oke, nu ben je er helemaal klaar voor! 
Vaak kan je op het bedieningspaneel van de wasmachine aanduiden welke kleding je wenst te wassen. Wol, fijne was, delicate was, jeans, katoen,…Zet de draaiknop op de juiste plaats. 
Deze draaiknop gaat vaak gepaard met het aantal graden waarop je zal wassen. Als dit niet gepaard gaat, kan je de graden apart aangeven waarop je jouw was wenst te wassen. 
Alles staat nu klaar om je vuile stinkende sokken opnieuw fris te laten ruiken. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de start knop vinden. 
3, 2, 1, START! 
Nu eventjes wachten… 
De machine bepaalt meestal zelf hoelang je wasproces zal duren. Je kan ook vaak kiezen voor een korte was, daarvoor moet je een apart wasprogramma aanduiden op het bedieningspaneel, meestal aangeduid als korte was, of verkort programma. 

Hoor je opeens een vreemd piepend alarmgeluidje en is de wasmachine gestopt met draaien? Dan is je klusje geklaard.
Haal alles uit de machine en hang de kledingstukken op een droogrekje of buiten in de wind. 
Proficiat, je hebt jouw eerste was overleefd! 
 

Hoe reinig ik mijn huis na al die gekke feestjes?

1 woord: Allesreiniger! 
Een allesreiniger kan je gebruiken voor het poetsen van verschillende oppervlakken, voor het verwijderen van de kringen van cocktail - en wijnglazen, de handvaten van al die zwetende handen te reinigen,… Simpelweg je kan een allesreiniger gebruiken voor bijna alles! 


Maar wat doe je nu met al die vuile voetstappen op de vloer? 
Lekker nat dweilen natuurlijk! Maar vooraleer je van de vloer een slider maakt begin je eerst met vegen of stofzuigen zodat stof, kruimels en grotere vuilpartikels reeds verdwenen zijn. 
Pak een emmer, een dweil, die fameuze allesreiniger en antislipschoenen bij de hand. (of je ligt binnen de kortste keren in je eigen nat)
Giet een scheutje allesreiniger in een emmer met lauw-warm water. Sop de dweil even goed onder en dweilen maar!
Laat de vloer goed opdrogen vooraleer je er weer op gaat lopen om voetstappen te vermijden. Om het drogen sneller te laten verlopen kan je nog even met een droge dweil over de vloer gaan. 
Zo, je huis zal er weer stralend uitzien! 


Ruik je nog steeds de alcohol geur, of het zweet van die ene uitbundige feestvierder? 
Verluchten is de oplossing! Zet je ramen en deuren even open om alle ruimtes in jouw huis goed te verluchten. Om een extra frisse geur te verkrijgen kan je gebruik maken van een luchtverfrisser
Wens je liever een blijvende frisse geur? Kies dan zeker voor geurstokjes of een geur diffuser. 

 


Hopelijk heb ik je wat kunnen bijbrengen om aan de slag te gaan in het huishouden! De eerste keer zal misschien niet alles vlot verlopen, maar niet getreurd, je leert het snel! 
Veel succes en hopelijk word je een echte CLEANIE zoals wij ;). 

Propere groetjes, Marilyn. 
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting!

De korting is direct inwisselbaar voor een korting van €5,- bij een besteding van €50,- of meer. De kortingscode is 30 dagen geldig na datum van uitgifte.

Waarom Clean Company?

  • Gratis verzending vanaf 35,-

  • Voor 14u30 besteld, morgen in huis

  • Steeds de voordeligste prijs

  • Klantvriendelijke webshop

  • 98% van de klanten beveelt ons aan

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×