• Gratis verzending vanaf €35,-

  • Voor 14.00u besteld, morgen in huis.

  • Steeds de voordeligste prijs

  • Klantvriendelijke webshop

  • 98% van de klanten beveelt ons aan

Alles wat je moet weten over babykleertjes wassen, drogen en strijken

Zoals je prinsje of prinsesje vragen ook babykleren een bijzondere aanpak. Hoe moet je babykleertjes wassen? Moeten ze in de droger ja of neen en welk wasmiddel gebruik je het beste? Al je vragen over babykleertjes worden in deze blog beantwoord. 

Waarom moet je babykleertjes wassen?

Bij de productie van kleren komen er namelijk vaak schadelijke stoffen aan te pas. Zo zorgt chloor voor het bleken van kleren of andere chemische stoffen om kleren kreukvrij te houden. Deze stoffen kunnen natuurlijk de huid van je baby sterk gaan irriteren. Gelukkig zijn ze na één wasbeurt verdwenen. 

En niet alleen kleren, ook beddengoed en hydrofiele doeken of ander textiel dat in aanraking komt met de huid van je baby was je best eens grondig mee.  

Maar er zijn ook kleren die zonder het gebruik van kankerverwekkende of schadelijke stoffen uiteindelijk in de winkelrekken terechtkomen. Je kan deze herkennen aan het GOTS-label Dit is een internationaal label dat aangeeft dat de textielvezels afkomstig zijn uit biologische landbouw.

Wanneer moet je babykleertjes wassen?

Was en strijk babykleertjes in week 37. Zo hoef je je hierover geen zorgen meer te maken eenmaal de bevalling dichterbij komt. Leg ook een setje babykleertjes klaar als je richting het ziekenhuis moet vertrekken. 

Wanneer je baby een boertje laat, of de melk toch niet zo goed bevalt, zou het wel eens kunnen dat de kleertjes snel vuil worden. Vuile kleertjes kunnen de tere huid van je baby snel gaan irriteren. Bied je kleine spruit een optimaal comfort door bevlekte kleertjes zo snel mogelijk te wisselen. 

Welk wasmiddel voor je baby? Onze favorieten:

Het ideale wasmiddel voor je baby is een hypoallergeen wasmiddel. Hypoallergeen betekent dus dat deze wasmiddelen geen kleurstoffen en parfum bevatten maar geproduceerd worden uit natuurlijke elementen. Vaak zijn deze ook dermatologisch getest. Onze favorieten:

1. Le Chat Bébé

Dit wasproduct is ontwikkeld in samenspraak met kinderartsen, om de kleertjes van jouw baby schoon te houden en de huid optimaal te beschermen. Le Chat Bébé kan je zowel gebruiken voor een handwas of het wassen in de wasmachine. Het is bovendien ook dermatologisch getest.

Het is niet aangeraden om babykleertjes met een wasverzachter te wassen (daarover later meer), maar Le Chat Bébé heeft een hypoallergene wasverzachter op de markt gebracht die irritaties elimineert die door wrijving van kleding op de gevoelige huid kunnen ontstaan. 

Le Chat - Wasverzachter - Amandelmelk - 900 ML (36 wasbeurten)

10% korting

3,87 (adviesprijs)

3,49

Bijna uitverkocht

Le Chat - Wasverzachter - Amandelmelk - 900 ML (36 wasbeurten)

Le Chat - Wasverzachter - Fresh & Care - 900 ML ( 36 wasbeurten)

9% korting

3,84 (adviesprijs)

3,49

Super goedkoop

Le Chat - Wasverzachter - Fresh & Care - 900 ML ( 36 wasbeurten)

2. Ariel Baby

Ariel heeft een speciale zachte formule ontwikkeld waardoor de kleertjes zacht aanvoelen op de gevoelige huid van je baby. Leg een met wasmiddel gevulde dop in de trommel van de wasmachine voor het beste resultaat. Het wasmiddel is bovendien dermatologisch getest.

Hoe moet je babykleertjes wassen? Een stappenplan:

1. Je wasmachine reinigen

Een propere wasmachine betekent minder schimmels en bacteriën. Omdat je baby en zijn of haar huidje zo gevoelig is, is een propere wasmachine daarom aangeraden. Je wasmachine reinigen kan je gemakkelijk doen door regelmatig een kookwas te draaien. Check onze blogpost over wasmachines reinigen. 

2. Voeg wasmiddel, maar geen wasverzachter toe!

Onze favoriete wasproducten voor babykleertjes las je hierboven al, maar voeg hierbij geen wasverzachter. Deze zitten namelijk vol met kleur- en geurstoffen dat de babyhuid kan irriteren. Dit willen we uiteraard ten alle tijde vermijden. 

3. Kies voor de juiste temperatuur

Het allerbeste was je je babykleren op 60°. Op die manier worden alle bacteriën gedood. Maar hier zijn twee nadelen aan verbonden:

  • Minder zuinig: Hoe hoger de temperatuur is ingesteld hoe meer je verbruikt. Tegenwoordig wassen de meesten op een lagere temperatuur, maar daardoor zijn niet alle zeep- en vetresten verwijderd. 

  • Krimpgevaar: Babykleertjes zijn erg gevoelig en al zo klein. Er is niet veel nodig om ze te laten krimpen waardoor ze hun kleren niet meer aan kunnen doen. 

Dus: Op hoge temperatuur (60°) wassen: ja, maar verlies de risico’s niet uit het oog. Maar beddengoed en dergelijke kan je beslist op een hoge temperatuur wassen.

4. Niet in de droogkast!

De meeste babykleertjes zijn niet geschikt voor in de droogkast. Check daarom altijd het waslabel indien je ze toch in de droogkast wil stoppen. Maar om krimpen te voorkomen, hang je ze beter binnenstebuiten aan de waslijn. Haal ze tijdig binnen zodat ze niet verkleuren! 

5. Strijk babykleertjes op een hoge temperatuur

Strijk de babykleren op een hoge temperatuur. Door de hitte zullen alle bacteriën gedood worden. Vergeet ook niet om de kleren binnenstebuiten te draaien zodat ze niet beschadigd geraken. 

Hopelijk heb ik je wat meer informatie kunnen bijbrengen voor het wassen van de kleertjes van jouw grootste schat op deze wereld. Dankzij het gebruiken van Le chat Bébé of Ariel Baby wordt het knuffelmoment tussen jou en je baby nog veel zachter en intenser. 

Wassen zal nog nooit zo leuk geweest zijn! 

Lieve en zachte groetjes,

Marilyn

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×