• Gratis verzending vanaf €35,-

 • Voor 14.00u besteld, morgen in huis.

 • Steeds de voordeligste prijs

 • Klantvriendelijke webshop

 • 98% van de klanten beveelt ons aan

Vlekken uit je kleding verwijderen: zo doe je dat!

Vlekken uit je kleding verwijderen is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig is Clean Company er om je hierbij te helpen. In dit artikel krijg je dan ook de beste huis-tuin-en-keukenmiddeltjes op een rijtje om de meest voorkomende vlekken uit je favoriete kledingstuk te verwijderen.

 

Opgelet: Hou bij het toepassen van onderstaande opties wel steeds rekening met gevoelige stoffen als zijde en fluweel. Niet elk middeltje is geschikt voor elk soort stof. 

Wijnvlekken verwijderen

Een glas rode wijn is altijd lekker, maar als je favoriete kledingstuk hiermee wordt besmeurd, is snel handelen de boodschap. Hoe sneller je handelt, hoe minder kans dat de wijn zich verder in de kleding hecht. 

 • Zout: Rode wijnvlekken verwijderen met zout is nog steeds een doeltreffende oplossing. Dep eerst de vlek droog en strooi daarna zout over de vlek zodat het zout de wijn absorbeert.

 • Witte wijn: Door witte wijn over rode wijn te gieten, verdunt de vlek. De rode wijnvlek compleet verwijderen doe je in principe niet.

Bloedvlekken verwijderen

En ook voor bloedvlekken geldt hetzelfde principe: snel handelen! 

 • Koud water: Gebruik nooit warm water om een bloedvlek te verwijderen. Indien je dit toch doet, zal het bloed stollen, wat de vlek alleen nog maar hardnekkiger maakt.

 • Koud water en zout: Zeker om oude bloedvlekken te verwijderen, kan deze tip helpen. Laat het kledingstuk een dag weken in een emmer met koud water en een schep zout. Was het kledingstuk daarna nog eens in de wasmachine.

 • Melk: Dep melk met een propere doek op de bloedvlek. En zorg ervoor dat ze goed in de bloedvlek intrekt. Herhaal dit proces een paar keer. Was daarna het kledingstuk zeker nog eens in de wasmachine. 

Zweetvlekken verwijderen

Zweetvlekken … wie heeft ze niet? Zeker op witte kleding zijn ze extra zichtbaar en kunnen ze zelfs geel kleuren. Voorkomen is beter dan genezen, maar indien je toch de strijd moet aangaan om vervelende zweetvlekken te verwijderen dan heb ik voor je volgende tips: 

 • Schoonmaaksoda: Maak een pasta van schoonmaaksoda en kokend water. Smeer de zweetplekken in met de pasta en laat een goede twee uur inwerken. Wrijf voordat je het kledingstuk laat meedraaien in de wasmachine nog even de zweetvlekken in met wasmiddel.

 • Glansspoelmiddel: Glansspoelmiddel voor de vaatwasser is een andere manier om zweetvlekken te verwijderen. Smeer de vlekken hier mee in en laat een paar uur inwerken. Laat het kledingstuk daarna meedraaien in de wasmachine. Let op! Glansspoelmiddel kan gekleurde kleding doen verbleken. Beter gebruik je dit voor witte kleding.

Vetvlekken verwijderen

Vetvlekken verwijderen, lijkt in het eerste opzicht een moeilijke taak, maar dat is het niet ...

 • Vloeibaar afwasmiddel: Als vetoplosser in afwasmiddel ideaal om ook vetvlekken uit kleding - in dit geval polyester - te verwijderen. Dep het afwasmiddel op de vlek, laat inwerken en was het kledingstuk op de hoogste temperatuur dat wordt aangeven op het waslabel. 

 • Talkpoeder: Ja, je kan talkpoeder gebruiken om een niet ingetrokken vetvlek te verwijderen. Het talkpoeder zal het vet zoveel mogelijk opnemen. Indien de vlek toch al te veel is ingetrokken, kan je de vlek nat maken. Was het daarna in de wasmachine. 

 • Citroensap: Citroen als natuurlijk bleekmiddel zal vetvlekken op je kleding beslist verwijderen. Dep citroensap op de vlek en strooi er wat zout op. Laat goed intrekken en was het kledingstuk in de wasmachine. 

 • Wasbenzine of terpentine: Dep de wasbenzine op de vlek en was het kledingstuk mee in de wasmachine. 

Koffievlekken verwijderen

De kans om tot morsen is nog zo groot wanneer je pas uit je bed komt gewandeld en je je koffie nog niet op hebt. En waarschijnlijk is koffie de eerste ‘grote’ vlekkenmaker van de dag. Hier drie tips om koffievlekken te verwijderen:  

 • Lauw water: Koffie gemorst? Dompel je kledingstuk direct onder in een emmer met lauw water en laat goed intrekken. Deze methode helpt enkel als je direct in actie schiet.

 • Zout: Zout is vochtabsorberend en dus ook geschikt om koffie van je kleding te verwijderen. Wacht niet te lang en strooi het zout direct op het kledingstuk. Laat een aantal minuten inwerken en wrijf het zout met een proper doekje van het kledingstuk.

 • Azijn: Azijn is bij vele huishoudens niet weg te denken uit de keuken. Het is dan ook een perfecte vlekkenverwijderaar, ook voor koffievlekken in katoenen kleding. Indien gewoon deppen niet volstaat kan je het kledingstuk laten weken in ¾ azijn en ¼ water voordat je het in de wasmachine laat meedraaien.

Tomatenvlekken verwijderen

De klassieke balletjes in tomatensoep of-saus kan ook voor aardig wat vlekken zorgen. Dat heb je misschien zelf al gemerkt. Maar hoe verwijder je deze hardnekkige vlekken nu precies? Een overzicht van enkele wondermiddeltjes:

 • Vloeibaar afwasmiddel: Breng het afwasmiddel aan op de vlek en keer het kledingstuk binnenstebuiten. Was het kledingstuk vervolgens met koud water.

 • Citroensap: Citroensap is een tweede middeltje om tomatenvlekken te verwijderen. Besprenkel de vlek en laat voor een paar minuten goed inwerken.  Spoel het kledingstuk uit en was het kledingstuk vervolgens zoals je normaal doet.

 • Witte azijn: Vooral voor synthetische stoffen is witte azijn een geschikt middel. Verdun eerst de witte azijn met water voordat je het op de vlek aanbrengt. Spoel na het aanbrengen het kledingstuk uit en was het in de wasmachine. Azijn is een sterk middel dus hou zeker rekening met de stof en het kleur van je kledingstuk. 

Chocoladevlekken verwijderen

Je hebt het misschien zelf al meegemaakt: een chocoladefondue waarbij je net iets te veel chocolade nam en de gesmolten chocolade op je kleding drupte. Wel, bij je volgende chocoladefondue weet je hoe je chocoladevlekken uit je kleding kan verwijderen. Verwijder voordat je begint resten chocolade op het kledingstuk met behulp van een bot mes: 

 • Koud water: Handel snel! En laat direct door de achterkant van de stof koud water stromen. Gebruik zeker geen warm of zelfs lauw water, want dat zal het verwijderen van de chocoladevlek alleen nog maar moeilijker maken. 

 • Melk: Gebruik zeker geen zeep of afwasmiddel, want dan zal de chocoladevlek fixeren. Daarentegen kan melk wel chocoladevlekken helpen verwijderen. Laat de melk goed inwerken en spoel af met koud water.

 • Glycerine: Bij ‘oude’ chocoladevlekken is glycerine misschien wel de beste oplossing. Dep glycerine op de vlekken en laat minstens 10 minuten inwerken. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Zie zo, hopelijk helpen deze tips je verder om kledingstukken weer vliegensvlug proper te krijgen. Wil je toch snel en doeltreffend effect? Bekijk dan zeker onze producten.

Met propere groeten,

Anthony

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×